INFLUENZA
A térítésmentes oltóanyagok fele megmaradt


Az influenza ellen országosan rendelkezésre álló 1,3 millió adag térítésmentes vakcina 51,1 százalékát, 619 820 adagot használták fel január első hetéig – olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK( Epinfó vímű hetilapjának legfrissebb számában.
Elolvasom a teljes cikket »
Mit jelent a látogatási tilalom?


Országszerte teljes vagy részleges látogatási tilalmat rendeltek el a kórházakban az influenza miatt. De pontosan mit jelent ez a korlátozás, és hogy élik ezt meg a gyermekosztályokon fekvő kis betegek? – járt utána a K&H Gyógyvarázs. Az, hogy egy adott kórházban mikortól, milyen időtartamra, milyen osztályokon illetve milyen mértékben rendelnek el tilalmat, az adott egészségügyi intézmény vezetésén múlik. (Nyitókép: vasarhelyitv.hu)
Elolvasom a teljes cikket »
Alapteendők az influenza ellen


Az influenza lázzal, torokfájással és orrdugulással járó tüneteinél már csak az esetleges szövődmények rosszabbak. A járvány időszakában különösen fontos, hogy megerősítsük immunrendszerünket néhány egyszerű, természetes praktikával. Az alábbiakban Dr. Major Zoltán, a hévízi NaturMed Hotel Carbona főorvosa osztja meg javaslatait arról, milyen természetes módszerekkel előzhetjük meg hatékonyan az influenzát.
Elolvasom a teljes cikket »
Tüsszögés, harákolás – Hogyan ússzuk meg?


A téli időszak sokak életében megfázásokkal, influenzával telik. Az immunrendszer megerősítése az egyetlen védekezési módszer a megfázás ellen. Az utóbbi időben előtérbe kerültek a hagományos módszerek is. Dr. Csókáné Török Orsolya, a Budai Endokrinközpont fitoterapeutája a következőket ajánlja a tünetek enyhítésére:
Elolvasom a teljes cikket »