A magát nőnek kiadó héhalmi álorvos egy családos férfit is megszédített


A Pásztói Járási Ügyészség kuruzslás miatt emelt vádat egy 31 éves, gyöngyösi férfival szemben, aki orvosnőnek adta ki magát. R. Róbert vádlott ügyének szürreális, filmbe illő részletekről a Blikk írt februárban. Az ügyészség közleménye szerint a vádlott 2016 nyarán megismerkedett egy férfival, akinek dr. R. Rita Tímea néven mutatkozott be, és valótlanul azt állította, hogy orvosként dolgozik.

Megismerkedésüket követően az elkövető a férfi otthonában magát a héhalmi ügyelet pótorvosának kiadva orvosi ügyeletet tartott. Ilyenkor éjjel, 22 és 5 óra között több személyt is rendszeresen orvosi ellátásban részesített. A hozzá forduló betegeket megvizsgálta, a betegségüket diagnosztizálta, és kezelte is őket.

 

Az egyik betegének fájó nyakát például krémmel megmasszírozta, és injekciót is adott be neki. A hozzá szédülés miatt forduló betegnek azt állította, hogy a mobiltelefonjával megmérte a vérnyomását, és EKG-t is végzett rajta, majd ez alapján korábbi szívritmuszavart diagnosztizált nála, nyugtató szedését javasolta neki. Más betegeinél is a mobiljával ultrahangos vizsgálatot végzett, illetve egy egyébként nem várandós pácienséről megállapította, hogy 3 hét és 6 napos terhes.

 

A Blikk korábban azt írta, a vádlottnak egy helybeli férfit is sikerült magába bolondítania, és a rászedett szerelmes még a családját is elhagyta az áldoktornőért.

 

A Pásztói Járási Ügyészség a lakossági bejelentéssel lebuktatott vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és a több mint 100 000 forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta a vádiratában.


4!/Blikk

Cikk megosztása:
« Vissza a főoldalra