Fogtömés, fúrás nélkül? Végre!


A vadonatúj fogorvosi módszer során gyantát szivárogtatnak a fogak és a lyuk közé, és így gondozzák a sérült fogat, anélkül, hogy külön fájdalomcsillapításra volna szükség.

A módszert jelenleg az Alabamai Egyetemen tesztelik, és egyelőre rendkívül ígéretesnek tűnik. Mivel nincs szükség fúrásra, az érzéstelenítés is elkerülhető, így egyrészt gyorsabban végez a szakember egy foggal, másrészt az injekcióval járó kellemetlenség is teljesen kiiktatható. „A hagyományos eljárás hátulütője, hogy amikor fúrunk, elképzelhető, hogy egészséges fog is sérül. Az új módszer lényege épp az, hogy a fúrás teljesen elkerülhető legyen. Sosem gondoltam, hogy eljuthatunk eddig a fogászatban, ez mindent megváltoztat, amit az elmúlt 24 évben a praxisom során tettem” – mondja Dr. Augusto Robles, az egyetem munkatársa.

 

Az új folyamat során a szuvas fogat úgy tisztítják, hogy egy perforált lapon keresztül juttatják be a lyukba a gélt, majd jöhet a folyékony gyanta, majd a gyógyító lézerfény. Az eljárás teljesen fájdalommentes. A páciensek körében már most, a teszteljárás alatt népszerű ez a fajta fogtömés, mivel gyorsabb, mint a régi módszer, és teljesen fájdalommentes is.

 


Medical Press

Cikk megosztása:
« Vissza a főoldalra