Prosztata-problémák kivédése természetesen


Gesztenye nagyságú és alakú, kicsiny, de igen fontos szerepet betöltő szerv a prosztata, amely a sperma folyékony részének jelentős hányadát termeli. Mint legtöbb szervünk esetében, ennek létezéséről is alig veszünk tudomást mindaddig, amíg megfelelően működik. A prosztatabetegségek megelőzésére, sőt kezelésére is javasolt a rendszeres nemi élet. Ahhoz, hogy a prosztatával minél kisebb valószínűséggel legyen probléma, heti legalább három alkalommal javasolt a szex. A szűk fehérnemű, nadrág viselése prosztatagyulladást okozhat, amely az ülő életmód egyik kellemetlen velejárója. A prosztatarák megelőzése érdekében pedig ajánlott védő hatású élelmiszereket fogyasztani. Ilyenek a zöld tea, a szója és a gránátalma.

A prosztata, más néven dülmirigy problémáinak megelőzése érdekében is azt kell tennünk, ami az egészségünk megőrzéséhez általában javasolt. Teljesen kerülendő a dohányzás, csökkentendő az alkohol- és koffeinfogyasztás. Szintén nem véletlenül köztudott, hogy a cukor, a vörös húsok és a zsírok túlzott fogyasztása káros, hiszen ezek a prosztata-megnagyobbodáshoz is hozzájárulnak.
 
 
Kevésbé közismert azonban, hogy egyes mindennapi vagy éppen ritkább élelmiszerek, természetes anyagok hatékony védelmet biztosíthatnak. Ezek közül könnyen elérhetők a tökmag és a tökmagolajat tartalmazó szerek; a mogyoró, dió és általában a telítetlen zsírsavakat tartalmazó olajok; a magas likopintartalmának köszönhetően védelmet nyújtó paradicsom; a növényi ösztrogéntartalma miatt hatásos szója. A ritkábbak közül érdemes beszerezni a tengeri algát, tengeri halolajat, vagy a kisvirágú füzike nevű gyógynövényből készült teát fogyasztani.
 
 
Nem csak a szex miatt fontos, hogy a testedzésnek ezt a szemmel, külsőleg ugyan nem látható, de jótékony eredményeket biztosító ágát gyakoroljuk. A hímvessző, a végbél, a prosztata alatti izmok ritmikus megfeszítésének és elernyesztésének váltogatásán alapuló férfi intimtorna az aranyér, a herevisszér tágulat, vagy a korai magömlés problémájának kezelése mellett ez a férfiproblémák megelőzésére kiváló módszer, a prosztata egészségét is védi.


A prosztata betegségek korai felismerésére a 45 év feletti férfiak rendszeres urológiai vizsgálata ad lehetőséget.


További információkért KATTINTSON IDE!


Medicor

Cikk megosztása:
« Vissza a főoldalra