A mentők szóvivője is beszálllt az 1%-kampányba


Herendi Gábor rendező és az alkotói stáb további szereplőkkel, közöttük Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével kiegészülve ott folytatta a történetet, ahol az tavaly abbamaradt. Az „1% - Nekünk sokat számít” névre keresztelt új szpot ezúttal a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlására fókuszál.

„755 mentőegység és 7800 mentődolgozó küzd azért, hogy mindenkihez időben érkezzen a segítség. Az Országos Mentőszolgálat működtetése ugyan állami feladat, de az, hogy a mentőknek mindig a legkorszerűbb eszközök álljanak rendelkezésükre az életmentéshez, közös felelősségünk” – mondta Győrfi Pál szóvivő a reklámfilm forgatásának szünetében.

 

Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány az 1% felajánlók és a magánadományozók segítségével mindehhez évente 150-200 millió forintos nagyságrendben járul hozzá. Hamarosan átadnak öt darab LP-15 típusú defibrillátort, 10 gerinchordágyat és 10 lélegeztető berendezést, összesen 68,7 millió forint összértékben. Ezen felül az Alapítvány már megrendelt  23 db Lucas2 típusú mellkasi kompressziós berendezést, és öt új mentőorvosi kocsit, összesen 128 millió forint értékben.

 


OMSZ

Cikk megosztása:
« Vissza a főoldalra